Slagtersvend Johan Gotfried John
Caroline Emilie Reiersen

Emma Emelie John
(1850-1892)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
Rasmus Jensen

  • Charles Robert Jensen
  • Alfred Jens Peter Jensen+
  • Nellie Emilie Jensen+
  • Georg Charles Jensen+
  • John Edward Jensen

Emma Emelie John 214

  • Født: 11 Mar. 1850, Trinitatis, Sokkelund, København, Danmark 214
  • Døbt: Trinitatis, Sokkelund, København, Danmark 214
  • Ægteskab: Rasmus Jensen den 29 Apr. 1876 i Eureka, Humboldt, Californien, USA
  • Død: 28 Jun. 1892, San Francisco, San Francisco, Californien, USA i en alder af 42 år 215
Billede

punkttegn  Begivenheder i hendes liv:

• Biografi. 75 Emma's søn, George Charles Jensen, skrev a kort biografi i sin dagbog, som er renskrevet af Alice [Jensen] Fox, og venligst frremsendt til mig [Virginia Sholin Smallwood] af Art Jensen. Følgende er fra denne renskrift, siderne 47-52:

"Jeg blev født 25. oktober 1882, tretten mile nord for Bridgeville, Humboldt Amt, Californien. Huset bestod af seks rum, klapborde, umalet, fuget og tapetseret med aviser, beliggende ved Van Duzen River.

Hver del af dette hus er fyldt med levende minder. Nu og da kommer de tilbage med fornyet kraft.

Men det rum, som bestandigt er i min erindring og som er uforanderligt, er opholdsstuen. Specielt et hjørne i dette rum er dyrebart for mig, for det var der gennem hele min barndom, at min moder sad, ude af stand til at gå et skridt på grund af reumatisme. Hun plejede at give os bibelslektioner der. Af disse lektioner erindrer jeg to, Lord's Prayer (fadervor) og historien om de ti spedalske, som blev helbredt - kun én takkede for det!

Moders fingre var alle vredet af led, ligesom hendes ben. I årevis led hun af smerter på grund af en svulst i maven. På trods af alt levede hun med en afklaret tålmodighed på sin stol. Hun klarede opgaverne i huset, dog ikke særlig effektivt. Jeg vidste og havde vidst det længe, hvorledes hendes hjerte måtte have smertet over hendes manglende evne til at opdrage sine børn, som hun ønskede det, og den ærgrelse vi fire børn må have forvoldt hende. Hun prøvede med en lang pisk at få mig på plads, fordi jeg var meget stædig. Ofte sad jeg i fire og fem timer og surmulede, fordi jeg skulle vaske gulvet, sur på mig selv, fordi jeg ikke kunne finde nogen måde at skyde skylden på andre for min situation. Dette var resultatet af et ukontrolleret sindelag, som var noget ødelagt af en forkælende bedstemor (Carrie Jensen). Hun var en god moder og gjorde det bedste hun kunne, men hjemmet var aldrig et rigtigt hjem på grund af hedes manglende evner og lidelser ......

Moders helbred blev konstant værre og en operation blev nødvendig. Gamle sherif Brown - Gud velsigne ham - så situationen og betalte af egen lomme for at sende hende til King's Daughter's Home San Francisco, hvor hun blev opereret og døde juni 1892 ....

Dødsannoncen i "Ferndate Enterprise" den 8. juli 1892, bagsiden: Den invalide hustru til Rasmus Jensen fra Bridgeville, til hvem bamhjertige personer i Humboldt for nylig skaffede penge og sendte hende til San Francisco for at blive behandlet af specialister, døde i denne by sidste torsdag. De jordiske rester er ankommet til Sunday's Humboldt, og begravelsen fandt sted i Eureka. Enkemanden og slægtningene har alles medfølelse.

• Kirkebog. 75 Det følgende på dansk med engelsk oversættelse er angående Emma Johns fødselsdagsregistrering i Trinitatis Kirke og omtalt i det Internationale Genealogiske Index:

Titel: Kirkebøger 1660-1907
Forfatter: Den Danske Folkekirke. København Trinitatis Sogn (hovedforfatter)

Note: Microfilmet fra manuskript i Landsarkivet for Sjælland, København.

Trinitatis kirke var indtil 1660 studenternes sognekirke og fra 1660 til 1683 virkede den som kirke for den menighed, der var bestemt for den aldrig fuldførte Skt. Anna Rotunda. Derefter blev den almindelig sognekirke, hvis distrikt fastlagdes i h.t. frd. af 2. marts 1687. I 1687 blev en del af Vor Frue Kirke tillagt. I 1805 udvidedes sognet med en del af det nedlagte Skt. Nikolaj Sogn. I 1861 udskiltes dele af sognet til det nyoprettede Skt. Johannes Sogn, og 1877 reguleredes grænsen mellem Trinitatis og Skt. Johannes sogne. I 1877 udskiltes den nordlige del af sognet til det nyoprettede Skt. Pauls Sogn.

Contains church records from Trinitatis parish in Copenhagen city. In 1687 part of Vor Frue parish was added to Trinitatis parish and in 1805 it received a portion of the disbanded Skt. Nikolaj parish. Skt. Johannes parish was separated in 1861 and Skt. Pauls parish in 1877.

Format: Manuscript (On Film)
Language: Danish
Publication: Salt Lake City: Filmet for the Genealogical Society of Utah ved Arthur G. Hassø, 1949 og 1963.
Physical: 41 mikrofilmspoler; 35 mm
C 1999 Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved

• Dødsårsag, 1892. 215 Chok som følge af kirurgisk operation

• Folketælling, 1880, Yager Creek, Humboldt, Californien, USA. 235


Billede

Emma blev gift med Rasmus Jensen, søn af Væver Jens Peter Christensen og Karen Rasmusdatter, den 29 Apr. 1876 i Eureka, Humboldt, Californien, USA. (Rasmus Jensen blev født den 17 Aug. 1852 i Dame, Fanefjord, Mønbo, Præstø, Danmark 204, døbt den 24 Okt. 1852 i Fanefjord Kirke, Fanefjord, Mønbo, Præstø, Danmark 204 og døde den 30 Maj 1942 i San Francisco, San Francisco, Californien, USA 205.)
Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 23 Mar. 2011 med Legacy 7.5 fra Millennia